1 Nisan 2015 Çarşamba

Blok Bölümü ( BLOCKS ) ve Olayları Yönetme



"Android Yazılımı Artık Çok Kolay"



2. Blok Bölümü ve Olayları Yönetme:
  • Sağ üst köşede “Blocks (Bloklar)” butonuna tıklıyoruz ve gelen ekranın solunda bulunan “Blocks (Bloklar)” alanı altında bir önceki bölümde eklediğimiz Button1 bileşenimizi buluyoruz ve üzerine bir kere tıklıyoruz. Viewer alanında şekillerden oluşan ve çeşitli olay ve özelliklerin görselleştirilmiş simgeleri çıkacak.
  • Bu simgelerin en üzerinde olan ve içinde “When Button1 Click do” yazan bloğu tıklıyoruz. Hemen bu blok “Viewer” alanına yerleşecek. Bu blok butona başıldığında yapılacak işleri yerleştirebileceğiniz bir blok.
  • TextBox1 bilşenimize tıklıyoruz ve açılan menüden üzerinde “Set TextBox1.Text to” yazan bloğa tıklıyoruz. Bu blok “TextBox” bileşeninin “Text” yani yazı özelliğine bir yazı yazabilmemize veya boş bırakıp silebilmemize olanak verir.
  • Bir önceki bölümde eklediğimiz bileşenler haricinde “Built-in” başlığı altında bulunan “Text” bloğuna tıklıyoruz, açılan menüden en üstteki (“ ”) çift tırnak içinde boş kutu olan bloğu tıklayıp “Viewer” alanına yerleştiriyoruz. Bu blok içine istenilen yazının yazılabileceği ve yazı yani “Text” özellikli diğer tüm bloklara eklenebilecek özellikte bir bloktur. Zaten solunda bir yapboz kulakçığı vardır.
  • Şimdi “Viewer” alanında 3 adet blok var. Bunları aşağıdaki resimde görüldüğü gibi sürükleyip birleştiriyoruz ve son eklediğimiz blok olan içi boş yazı kutusu (Text) içine Merhaba Dünya yazıyoruz.

  • 003_blok.png

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gyroscope Sensor

Gyroscope Sensor ( Jiroskop Sensör ) Kullanıcı arayüzünde görünür olmayan bu bileşen ile Üç boyutlu Açısal Hız ölçümü yapılabilir. Ç...