3 Nisan 2015 Cuma

ÖRNEK UYGULAMALAR - Social Bileşenleri - Phone Call Uygulaması





"Android Yazılımı Artık Çok Kolay"


TELEFON ARAMASI YAPMA UYGULAMASI: Bu örnek uygulamamızda telefon özelliği olan bir cihazın rehberine ulaşıp seçeceğimiz numarayı arayacağız.
İlk önce ekrana bileşenleri belli bir düzende tutmak için 2 sütun 3 satırlı bir “TableArrangement” bileşeni ekliyoruz. Bu bileşenin içine “PhoneNumberPicker1” bileşenimizi yerleştiriyoruz. Bu bileşen bir buton görünümündedir ve tıklandığında bize rehberimizdeki tüm telefon numarası bulunan kişileri listeler.
Blok bölümüne geçiyoruz. “PhoneNumberPicker1” bileşenimizin açtığı listeden seçim yapıldığında “when..PhoneNumberPicker..AfterPicking” olayı tetiklenir. Biz bu olay bloğu içinde “Set..PhoneCall1..PhoneNumber..to” bloğu ile “PhoneCall” bileşenin “PhoneNumber” yani telefon numarasına seçtiğimiz “PhoneNumberPicker1” bileşeninin “PhoneNumber” değerini atıyoruz. aynı atamayı “TextBox1” bilşenimizin “Text” değişkenine de yapıy numarayı görüyoruz.
“Button1” bileşenimizin “Click” olay bloğu içine yerleştirdiğimiz “Call..PhoneCall1..MakePhoneCall” prosedürü “PhoneCall1” bileşenimize atanmış numarayı aramamızı sağlar.


TELEFON_ARAMASI_01.png


TELEFON_ARAMASI_02.png
“When..PhoneCall1..PhoneCallEnded” bloğu aramamız bitince çalışır. İçinde bulunan “PhoneNumber” değeri yukarıda atanan değerdir. “status” değeri ise o anki durum hakkında verilen bir numaradır.
“When..PhoneCall1..PhoneCallStarted” bloğu aramamız başlayınca çalışır. İçinde bulunan “PhoneNumber” değeri yukarıda atanan değerdir. “status” değeri ise o anki durum hakkında verilen bir numaradır.
Programı çalıştırıp sonuçlarını gözlemleyebiliriz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gyroscope Sensor

Gyroscope Sensor ( Jiroskop Sensör ) Kullanıcı arayüzünde görünür olmayan bu bileşen ile Üç boyutlu Açısal Hız ölçümü yapılabilir. Ç...