2 Nisan 2015 Perşembe

ÖRNEK UYGULAMALAR - Media Bileşenleri - Camera


"Android Yazılımı Artık Çok Kolay"


  • Fotograf Çekme Uygulaması:Bir önceki uygulama ile aynı şablonda yapacağız bu uygulamayı yani cihazın fotoğraf çekme özeliğini kullanacağız. Ekranımıza “buton”, “Image” ve media bölümünden “Camera” bileşenleri ekliyoruz. “Image1” in “Width” özelliğini “FillParent” yapıyoruz.
Butonumuzun “Text” özelliğini “Fotograf Çek” olarak değiştiriyoruz ve blok bölümünde butonumuzun “click” olayına “Camera1” bileşeninin fotograf çekmeye başlamasını tetikliyoruz. “When..Camera1..AfterPicture” olayı ile de “Camera1” bilşeninin “getimage” değerini“image1” bileşeninin “picture” değişkenine kilitliyoruz.
Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta “When..Camera1..AfterPicture” olay bloğunda, köşede “image” özelliği vardı; bu özelliğin üzerinde fareyi bekletirseniz “getimage” (cihazın kamera uygulamasının çektiği fotoğraf yolunu verir) özelliğini gösteren baloncuk görüntülenir, bu baloncuğun içinden “getimage” bloğunu şeçip “image1” bileşeninin “picture” değişkenine kilitliyoruz.
KAMERA_01.png

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gyroscope Sensor

Gyroscope Sensor ( Jiroskop Sensör ) Kullanıcı arayüzünde görünür olmayan bu bileşen ile Üç boyutlu Açısal Hız ölçümü yapılabilir. Ç...