1 Nisan 2015 Çarşamba

Dizayn ( Designer) Ekranı - Menü ve Buton Bölümleri


"Android Yazılımı Artık Çok Kolay"


APP INVENTOR 2 DİZAYN EKRANI


  1. MENÜ BÖLÜMÜ: Bu bölüm dizayn ekranı açıldığında gelen ve blok ekranında da değişmeyen bölümdür üst kısımda yer alır.
009_menu.png
  • Projects Menüsü (Projeler):Bu menü klasik programlardaki “File” dosya menüsü benzeri bir menüdür. Projenizi kaydetmek, dışarıya çıkarmak veya başka bir çıkarılmış projeyi kendi çalışma alanınıza almak için ve tabi ki yeni proje başlatmak için kullanılan komutlar vardır.
  • Connect Menüsü (Bağlantı Kurma):Bu menüde bir önceki bölümde gördüğümüz üzere uygulamamızı denemek yani çalıştırmak için seçebileceğimiz yollar ve uygulamamızı çalıştırma esnasında meydana gelebilecek kırılmalarda, uygulamayı kapatma komutları vardır.
  • Build Menüsü (Derleme):Bu menüde denemeleri yapılmış ve çalışan uygulamamızı dağıtmak için bize seçenekler sunar. İster QR KOD ile siteden indirimesini sağlarız. İstersek APP Inventor 2 nin bizim için oluşturabileceği .apk (Android OS için derlenmiş program dosyası) dosyasını bilgisayarımıza indirebiliriz.
  • Help Menüsü (Yardım): Bu menüde ise tümü ingilizce olmak üzere; Yardım dokümanları ve eğitim linkleri yanında program içindeki bölümlerin ayrıntılı bir kütüphanesi ve versiyon bilgileri vardır.

2. BUTON BÖLÜMÜ:Menülerin hemen altında koyu yeşil alan içinde bulunan bu bölümde uygulama içinde farklı bileşenler yerleştirilerek farklı işleri yerine getirmek için kullanabileceğimiz ve birbiri ile bağlantılı çalışabilen ekranları (Screen) eklme silme ve arasında geçiş yapmanın yanı sıra, Bileşenleri yerleştirdiğimiz “Dizayn Ekranı” ile kullanıcı etkileşimi sağlayan ve olayları yöneten “Blok Ekranı” arasında geçişi sağlayacak butonlar vardır.
010_buton_bolumu.png

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gyroscope Sensor

Gyroscope Sensor ( Jiroskop Sensör ) Kullanıcı arayüzünde görünür olmayan bu bileşen ile Üç boyutlu Açısal Hız ölçümü yapılabilir. Ç...