3 Nisan 2015 Cuma

ÖRNEK UYGULAMALAR - Media Bileşenleri - Speech Regognizer



"Android Software Made Easy"



  • Ses Tanıma Uygulaması: Bu uygulamamızda “Google” firmasının android cihazlar için verdiği ses tanıma desteğini kullanacağız. Ses tanıma işlemi ekranda mikrofon simgesinin çıkıp sizin konuşmayı başlatmak ve bitirmek için bir ses duymanız arasında geçen sürede gerçekleşir.
Bu uygulama için ekranımıza resimde görüldüğü üzere Bir adet “SpeechRegognizer”, bir adet “Button”, tanınan seslerin anlık yazılacağı bir “TextBox” bileşeni, “TextBox” bileşeninin yanına bir etiket ve tanınan konuşmaların sırasıyla eklendiği bir “ListView” bileşeni ekliyoruz.
Bu uygulamada “ListView” bileşeninin kullanımı hakkında örnekler bulacaksınız.

SES_TANIMA_01.png
Uygulamanın blok bölümüne geçiyoruz.
“Button1” ile ses tanıma işlemi başlatılıyor. “When..SpeechRegognizer1..AfterGettingText” olayı ile ses tanıma işlemi bittikten sonra bu olay bloğunun köşesinde bulunan kırmızı renkli “result” (Tanınmış sesin metin hali) yazısının üzerine fare ile durduğumuz zaman “get..result” bloğunu “TextBox1” bileşeninin “Text” değişkenine kilitliyoruz.
“ListView1” bileşeni ile yaptığımız ise, “liste_eleman” isminde bir değişken oluşturup bu değişkene “SpeechRegognizer1” bileşenin “result” bloğunu add..item..list” bloğu yardımı ile “ListView1” bileşeninin sonuna bir eleman daha ekliyoruz.
SES_TANIMA_02.png


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gyroscope Sensor

Gyroscope Sensor ( Jiroskop Sensör ) Kullanıcı arayüzünde görünür olmayan bu bileşen ile Üç boyutlu Açısal Hız ölçümü yapılabilir. Ç...