3 Nisan 2015 Cuma

ÖRNEK UYGULAMALAR - Sensors Bileşenleri - GPS Location Sensor



"Android Yazılımı Artık Çok Kolay"



GPS SENSOR UYGULAMASI: “LocationSensor” bileşeni ile cihazmızın GPS (Konum) sensörünü açarak bize enlem, boylam ve yükseklik bilgisini vermesini sağlayabiliyoruz. Bunun için Ekranımıza LocationSensor” bileşeni yanında bu bileşeni aktif ve pasif yapacak 2 buton bileşeni ile bilgilerin gösterileceği 3 adet “TextBox” bileşeni ve bunların açıklamalarının yeralacağı 3 “Label” bileşeni ve LocationSensor” bileşeninin durumunu ve kullandığı sensörü gösterir iki “Label” bileşeni daha ekliyoruz. Ve bu bileşenlerin yerleşimini düzenlemek için “Layout” bölümünden “HorizontalArrangement” ve “VerticalArrangement” bileşnlerini de ekliyoruz. Dizay ekranı aşağıda göründüğü gibi yerleştiriyoruz.
GPS_UYGULAMA_01.png


Blok bölümüne geçiyoruz ve “Button1” ile “LocationSensor1” bileşenimizi aktif hale getiriyoruz ve bu butonun “Enable” (Kullanılabilirlik) özelliğini “False” yaparak tekrar basılması sonucunda oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçiyoruz ve programın başında “Screen1” bileşnin ilk gösteriminde çalışan bloğun içinde “False” yaptığımız “When..Screen1..İnitialize” “Button2” nin “Enable” (Kullanılabilirlik) özelliğini “True” yaparak kullanıcının istediği zaman “LocationSensor1” bileşenimizi pasif hale getirebileceği bloğu çalıştırabilmesini sağlıyoruz.
“When..LocationSensor1..LocationChanged” bloğu altında; enlem boylam ve yükseklik için ayarladığımız “TextBox” bileşnlerinin “Text” özelliklerine, yine “When..LocationSensor1..LocationChanged” içinde bulunan ve bize bu olayın döndürdüğü değerlerini kilitliyoruz.
“When..LocationSensor1..StatusChanged” olayı ise bize hem iletişim kurduğu sensörü “provider” değişkeni ile verir hemde anlık olarak sensör durumunu “status” değişkeni ile döndürür. bu değişkenleri resimde görüldüğü üzere “Label5” ve “Label6” bileşenlerinin “Text” özelliklerine kilitliyoruz.
Programı çalıştırıyoruz. Konumdaki değişmeleri görebilmeniz için açıkhavada olmanız GPS sinyali almanız gerekiyor ve mümkünse 500 metreye yakın bir mesafe görünebiliyor, tabi ki bu kullandığınız cihazın GPS sensörüne bağlı.


GPS_UYGULAMA_02.png

Burada dikkat edilecek noktaya gelirsek cihazının GPS özelliğini açmanız gerekir. Eğer güncellemeyi daha sık aralıklarla almak isterseniz. “LocationSensor1” bileşeninin “set..LocationSensor1..Timeinterval” bloğunundaki özelliğine milisaniye (Örn:1 saniye için 1000 değeri girilecek) olarak değer atayabilirsiniz. Örneğin bu bloğu “Button1” in “Click” olayı içine yerleştirin.  






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gyroscope Sensor

Gyroscope Sensor ( Jiroskop Sensör ) Kullanıcı arayüzünde görünür olmayan bu bileşen ile Üç boyutlu Açısal Hız ölçümü yapılabilir. Ç...