2 Nisan 2015 Perşembe

ÖRNEK UYGULAMALAR - Media Bileşenleri - Camcorder


"Android Yazılımı Artık Çok Kolay"

MEDIA BİLEŞENLERİ İLE ÖRNEK UYGULAMALAR:

  • Video Kamera ve Video Oynatma Uygulaması: Bu uygulamamız ekranımıza  bir adet “Button” bileşeni, bir adet “Camcorder” bileşeni ve çektiğimiz video görüntüsünü görebilmek için de “Videoplayer” bileşeni ekliyoruz. Buton bileşenimizin “Text” özelliğini “VİDEO GÖRÜNTÜSÜ AL” olarak değiştiriyoruz. Blok ekranına geçiyoruz ve aşağıdaki düzenlemeleri yapıyoruz. Burada kullanılan blokları tek tek izah etmiyorum, çünkü önceki bölümlerde yapılan açıklamalar doğrultusunda bileşenler ve özellikleri ve “Blok Kavramı ve Görünümü” bölümüne başvurabilirsiniz.
Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta “When..Camcorder1..AfterRecording” olay bloğunda, köşede “clip” özelliği vardı; bu özelliğin üzerinde fareyi bekletirseniz “getclip” (cihazın video kamera uygulamasının çektiği video yolunu verir) özelliğini gösteren baloncuk görüntülenir, bu baloncuğun içinden “getclip” bloğunu şeçip yerleştirebiliriz. Biz burada bu değer bloğunu, “VideoPlayer1” bileşeninin “Source” (kaynak veya dosya yolu) değişkenine kilitliyoruz. Böylece çekim bittikten sonra video “VideoPlayer1” içinde görüntülenir. Benim kullandığım cihazda “call..videoplayer1..start” bloğu ile oynatmaya başlaması komutu verildiği halde otomatik başlamıyor bileşenin üzerine dokunup “play” tuşuna basılması gerekiyor.
Video görüntüsünün şekilsiz olmasını ise “VideoPlayer1” bileşenin dikey görüntülemeye ayarlı olmasıdır. Bunu düzeltmek için cihazı çevirdiğimizde ekran bileşenlerinin otomatik olarak yerleşmesi ile yapılabilir. Bu işlem için Dizayn ekranında “Screen1” bileşeni seçili iken “Properties” alanından “ScreenOriantation” özelliğini “Sensor” olarak değiştiriyoruz böylece cihazımızın yönüne göre görüntü ve bileşenlerin yerleşimi otomatik olarak ayarlanacak.
Bu satırları yazarken “VideoPlayer” bileşeninin görüntü yerleşimi ve boyutlandırma sorunları vardı. En yakın zamanda düzeltilmesini diliyoruz.
VIDEO_KAMERA_01.png

VIDEO_KAMERA_02.png

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gyroscope Sensor

Gyroscope Sensor ( Jiroskop Sensör ) Kullanıcı arayüzünde görünür olmayan bu bileşen ile Üç boyutlu Açısal Hız ölçümü yapılabilir. Ç...