1 Nisan 2015 Çarşamba

Dizayn ( Designer) Ekranı - Connectivity


"Android Yazılımı Artık Çok Kolay"




    1. Connectivity (Bağlantı ve Web Bileşenleri):Bu bileşen grubunda cihazın diğer cihazlar veya uygulamalar ile bağlantı kurmasına yarayan çeşitli bileşenler vardır.
      1. ActivityStarter: Bu bileşeni kullanarak isterseniz yine AppInventor 2 ile hazırlanmış bir uygulamayı başlatabilirsiniz, isterseniz de diğer uygulamaların istenilen sınıfını (Uygulama ekranı) başlatabilirsiniz, mesela kameradan fotoğraf almak için Android kamera uygulaması gibi. Web tarayıcısı, Harita gösterici yazılımı da buna dahildir. Bu başlatılan uygulamalar size “Result” değişkeni içinde bir değer döndürür.
      2. BluetoothClient: Bluetooth  özelliği olan cihazlar ile iletişim kurmaya yarayan bir istemci bileşendir. Bağlanılan cihaz ile ister metin (text) isterseniz dosya gönderimi yapmanıza olanak verir.
      3. BluetoothServer: Bluetooth  özelliği olan cihazlar ile iletişim kurmaya yarayan bir sunucu bileşendir. Gelen bağlantıları kabul eder ve iletişimi başlatır. “Text” dediğimiz metin karakterleri ve dosya paylaşımı destekler.
      4. Web: Bu internet tarayıcı bileşenidir Dizayn Ekranında “Properties” bölümündeki, “url” internet adresi yazılması durumunda uygulamanız başlar başlamaz bu web sayfasını görüntüler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gyroscope Sensor

Gyroscope Sensor ( Jiroskop Sensör ) Kullanıcı arayüzünde görünür olmayan bu bileşen ile Üç boyutlu Açısal Hız ölçümü yapılabilir. Ç...