1 Nisan 2015 Çarşamba

Dizayn ( Designer) Ekranı - Storage



"Android Yazılımı Artık Çok Kolay"



    1. Storage (Dosya Sistemi ve Depolama Bileşenleri)
      1. File: Cihazınızın içindeki dosyalara erişim sağlar ve ilgili dosyayı okuyup yazmanıza olanak veren bir bileşendir. Oluşturulan dosyalar yazılımı deneme aşamasında “/sdcard/AppInventor/data” klasörü altında olmak durumundadır. Yazılım derlendiği zaman ilgili yol “/sdcard” altında aranacaktır. Dosya yolunun başına “/” işareti gelmelidir. Örneğin sd kartın kök dizinine koyduğunuz “video.mp4” dosyasına ulaşmak için dosya yolu “/sdcard/video.mp4” şeklindedir.
      2. FusiontablesContol: Google firmasının sunduğu “Fusiontables” veri tablolarında veriyi saklamak, paylaşmak, sorgu ve görselleştirmek veri tabloları izin gibi özelliklerini kullanmayı sağlar. Bu özelliği kullanabilmek için ve detaylı bilgi için “https://developers.google.com/fusiontables/docs/v1/getting_started” adresini ziyaret ediniz.
      3. TinyDB: Cihaz üzerinde etiketler ile basit veri saklamayı sağlayan bileşendir. Veritabanı özelliklerini içermez.
      4. TinyDBWeb: TinyDB bileşeninin internet üzerinde çalışan versiyonudur. JSON (http://json.org/) Bileşenleri kullanarak web üzerinden veri trafiği gerçekleştirilir. Bu hizmetin belli bir karakter ve veri sınırlaması vardır. Bilgi için “http://appinvtinywebdb.appspot.com/”.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gyroscope Sensor

Gyroscope Sensor ( Jiroskop Sensör ) Kullanıcı arayüzünde görünür olmayan bu bileşen ile Üç boyutlu Açısal Hız ölçümü yapılabilir. Ç...