30 Mart 2015 Pazartesi

APP INVENTOR 2 Nasıl Çalışır




"Android Yazılımı Artık Çok Kolay"


APP INVENTOR 2 WEB SİTESİ ARAYÜZÜ


İlk olarak tarayıcımızın adres çubuğuna http://appinventor.mit.edu yazıyoruz gelecek olan sayfada önemli olan bölümleri sırasıyla ele alalım.
  1. Get Started: Bu bölümde kullanıma başlamak için kısayollar var. İngilizce hazırlanmış ve adım adım size uygulama aracına girişi ve özelliklerini anlatıyor.
  2. Tutorials: Bu bölümde kullanıcılar tarafından yapılmış değişik uygulama örnekleri kategoriler halinde yerleştirilmiştir. Bolca örnek görmek için kullanmanız önerilir.
  3. Teach: Öğretmenler için kaynakların bulunduğu ve sınıf ortamında eğitim için gerekli materyallerin olduğu bölümdür.
  4. Forums :Ülkemizde de “Forum” olarak bilinen kullanıcıların belli konu başlıkları altında tartıştıkları ve çözüm aradıkları, Google grup altında oluşturulmuş bir bölüm.
  5. CREATE: Uygulama hazırlamaya başlamak için giriş butonu. Biz buraya tıklıyoruz. İlk girişte üyelik için gereken bilgileri giriyoruz veya “Google + Hesabı” ile de direk bağlanabilirsiniz.


01_GIRIS.jpg


UYGULAMA OLUŞTURMAYA HAZIRLIK


DENEMELERİN YAPILACAĞI CİHAZ SEÇİMİ:
“Create” butonu ile giriş yapıldıktan sonra proje oluşturmamızı isteyecektir.
Projemizi oluşturmak için bir proje ismi belirleyelim.
Proje oluşturulduktan sonra bizi karşılayan ekran üzerinde bize android yüklü bir cihazınızın olup olmadığını soran bir mesaj ekranı gelir durumunuza göre seçimi yapın. Biz bir kameralı tablet yada telefona sahip olduğunuzu varsayarak anlatacağız. yani üst taraftaki seçeneği seçeceğiz ama yine de cihaz olmadan “Sanal Cihaz” kurmayı anlatmadan geçmeyelim.

A- ANDROİD CİHAZ VEYA TABLETİM MEVCUT (Got An android phone or tablet…) 02_GIRIS.jpg


Bu seçimden sonra, şu ana kadar anlattığımız işlemleri yani kullanıcı arayüzü, kontrol bilişenlerin hepsini barındırmakta olan web sayfası gelir. Bu yöntemle uygulama çalıştırmayı ilk uygulamamızda göreceğiz. Usb Kablosu veya “MIT AI2 Companion” yazılımını kullanarak yazılım ekranındaki “Connect” Menüsü altındaki ilgili yere tıklıyoruz ve deneme ortamımızı hazır halde bekletiyoruz.


B- ANDROİD CİHAZIM YOK (Don`t have an android device…)


Bu bölümü tıkladığımız zaman bize “Installing and Running the Emulator in AI2” 

başlıklı bir sayfa açılacak ki bu sayfada;  
  • “Step 1. Install the App Inventor Setup Software” bölümü altındaki kullandığınız işletim sistemini seçiyorsunuz. Seçtiğiniz işletim sisteminin üzerine tıklayıp bir sonraki sayfada “Download the installer” yazan yerden emulatör kurulumunu indiriyoruz.
  • Kurulumu yaptıktan sonra yukarıda açıkladığımız gibi “CREATE” butonuna bastıktan sonra gelen ekranda (Welcome to MIT App Inventor 2) en altta bulunan “Continue” tuşuna tıklıyoruz.
  • Karşımıza kullanıcı arayüzü, kontrol bilişenlerin hepsini barındırmakta olan web sayfası gelir. Burada “Connect” Menüsü altındaki ilgili yere (Emulator) tıklıyoruz ve deneme ortamımızı hazır halde bekletiyoruz.


Artık ilk uygulamamızı yapmaya hazırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gyroscope Sensor

Gyroscope Sensor ( Jiroskop Sensör ) Kullanıcı arayüzünde görünür olmayan bu bileşen ile Üç boyutlu Açısal Hız ölçümü yapılabilir. Ç...